dinsdag 20 januari 2009

Mijn Eurosonic 2009Omdat ik zelf naar Eurosonic ben geweest leuk om een aantal recensies van optredens te plaatsen waar ik zelf heen ben geweest.

Het eerste concert wat ik heb gezien op Eurosonic 2009 was van Frank Turner.
Deze Engelsman schrijft goede, pakkende teksten en laat zijn medodien terug komen in zijn gitaarspel. Hij schrijft kleine verhalen met een verrassend begin en eind. Ondersteunt door een drietal muzikanten bestaande uit een drummer, een toetsenist en een tweede gitarist gaf hij zijn optreden in Huis de Beurs. De zaal stond redelijk vol, men zat te genieten van de verhalen van de singer/songwriter. Vooral het lied "Long live the Queen" blijft hangen. Zeker de moeite waard, maar niet geschikt voor een stadion-tour.
Een van de veel genoemde namen voor Eurosonic was White Lies. De band uit London bestaande uit 3 jongens, allemaal onder de 20 jaar, weet precies wat ze het publiek willen geven.
Na een instore in Plato ( de winkel stond helemaal vol), speelde de band dezelfde avond op het hoofdpodium in huize maas. De nummers van de band vallen op, dit komt doordat ze de perfecte harmonie hebben gevonden tussen de zang, gitaar, bass en de drum. De stem van de zanger is heel diep, er worden veel vergelijkingen gemaakt met bands als Editors en Interpol, en trekt de aandacht van het hele publiek. Een geweldig optreden en absoluut een van de beste optredens in huize maas. Dat ze aangeprijsd worden door de BBC blijkt geheel terecht.
Op vrijdag 16 januari, boven in de Spieghel speelden General Fiasco. Het drietal uit Belfast, Ierland, waren het voorprogramma van onder andere One Night Only en Fighting with wire.
De band speelt enthousiaste nummers, pakkend en melodieus. De single "rebel get by" is net uit in Groot Brittanie en slaat daar enorm aan. De mensen in de Spieghel lijken in het begin wat terughoudend maar later wordt er volop gedanst. Er wordt zelfs een nummer opgedragen aan 2 mensen uit het publiek omdat zanger en bassist Owen daar zo blij om is. Wat er te komen staat Ik verwacht dat deze "jongetjes" groot gaan worden. Waarschijnlijk tot op Lowlands.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten