dinsdag 20 januari 2009

EBBA awards

Voorafgaande aan Noorderslag werden de EBBA awards ( european border breakers award) uitgereikt. de prijswinnaards waren uiteenlopend. Zo viel Alphabeat in de prijzen, maar ook Gabriel Rios. Een van de opvallende winnaars was " Cinema Bizarre" uit Duitsland. Ze wonnen een award voor hun cd die de titel " Final Attraction" draagt. Deze emo rockers hebben in Duitsland een enorme fangroep. In de oosterpoort stonden dan ook horden met fans de band op te wachten.

De presentatie werd dit jaar verzorgd door niemand minder dan Jools Holland. Hij is te spreken over de european border breakers awards. Want nieuwe muziek moet een kans krijgen om gehoord te worden. "Of het nu het Eurovisie Songfestival is of de EBBA Awards, alle exposure voor nieuwe muziek is goed. Ik zou ook graag de legendarische muziek willen zien van de verschillende landen zodat men daar bewust van wordt.
Een van de beste platen die volgens mij ooit is gemaakt, is van Django Reinhardt. Veel mensen weten niet dat hij uit BelgiĆ« komt, dat is belangrijk. Als Django nu nog leefde zou men zijn muziek kennen via de EBBA Awards”, zegt Jools Holland.
bron: www.nu.nl/muziek/

Jools Holland heeft zijn eigen TV programma, deze wordt uitgezonden in Groot Brittanie.
er hebben meerder grote namen opgetreden zijn het programma " Later with Jools Holland" .
Een aantal voorbeelden hiervan zijn: Kings of leon, MGMT, Cage the Elephant, Air Traffic etc. Maar wat opvallend is, is dat ook de veelbelovende bands de kans krijgen om een optreden te verzorgen, zo ook White lies, een van de hoofdacts van Eurosonic en nu al getipt als de band van 2009.

White lies, live op Later with Jools Holland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten