dinsdag 20 januari 2009

Eurosonic 2009

Op deze editie van Eurosonic waren veel getalenteerde artiesten aanwezig.
Verschillende bands uit Europa gaven optredens om een groter draagvlak te creeeren en te proberen door te breken in de rest van Europa. Verschillende Nederlandse artiesten waren aanwezig, voorbeelden hiervan zijn: Lucky Fonz III, Alain Clark, De staat en Moke.
Ook uit de rest van Europa kwamen veelbelovende bands naar de Groningse hoofdstad.
Zo kwam uit Ierland de band General Fiasco, 3 jongens die strakke, vrolijke up-tempo muziek maken. Uit Engeland kwam de band White lies, de blofte van de BBC. Na een instore in Plato en een optreden op het hoofdpodium in huize maas, wisten ze vele mensen te overtuigen van hun talent. Op 10 maart geven ze een optreden in de melkweg, Amsterdam. Ook de zeer veelbelovende duitse band Polarkreis 18 was aanwezig, ze speelden in het Grand Theater.

Rebel get by - General Fiasco


Recensie White lies:
White Lies was de enige act die zowel in de lijst van de BBC als op Noorderslag terug te vinden was. De vergelijkingen met andere grote bands als Editors en Interpol zijn al te vaak gemaakt en ook aan de marketingcampagne zal het niet liggen dus nu komt het erop aan of ze zelf de belofte inlossen.
bron: 3voor12.vpro.nl

Recensie Polarkreis 18:
“Allein Allein” werd al gezongen tijdens de soundcheck. Ontzettend sterke eerste single, maar wat maakt dat het vervolg lastig. Het optreden op Noorderslag was energiek en intens, maar wellicht ook nog wat onwennig. De volgende single zal bepalen welke kant het op gaat. Anders is voor deze band altijd het songfestival nog een optie.
bron: www.3voor12.vpro.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten